Fragmente din raportul prezentat
„Rezultatele obţinute în urma utilizării produsului VidaPlus ® la pacienţi cu boli oncologice”
Autor: Dl. Fabio de Jesus Linares. LABIOFAM sucursala – Sienfuegos.
Introducere:
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial: în anul 2005 au fost raportate 7,6 milioane de cazuri de decese provocate de cancer. Estimările oamenilor de ştiinţă arată că încă 84 de milioane de persoane vor muri până în anul 2015, chiar dacă mai mult de 40% dintre cazurile de cancer sunt previzibile. Această patologie, de mai bine de trei decenii, este a doua cauză de deces în Cuba pentru toate vârstele şi prima din ultimii câţiva ani.
Cercetători din diferite domenii au studiat această patologie importantă şi au constatat că cancerul este cauza pentru un număr mare de decese în rândul populaţiei cubaneze şi/sau pentru apariţia a unui risc major de a muri din cauza acestei boli./Ei toţi au confirmat extinderea constantă în prezent a acestei boli în ţara.
În vederea îmbunătăţirii diagnosticării la timp, a tratării şi îngrijirii într-un timp util a pacienţilor care suferă de cancer, Centrul Internaţional de Cercetare a Cancerului (CIIC) al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii grijă de dovezile ştiinţifice legate de cauzele şi mecanismele dezvoltării bolii, dar totodată sprijină şi cercetările pentru găsirea unu tratament eficient. De aceea, Cuba s-a orientat foarte repede către aplicarea unor terapii alternative, cum este de exemplu folosirea veninului scorpionului albastru ca un tratament auxiliar.
Lucrul acesta transformă produsul VidaPlus într-o opţiune suplimentară care trebuie luată în considerare în tratamentul cancerului.
Luând în vedere cele prezentate mai sus, scopul acestui articol este să prezinte probele ştiinţifice care contribuie la caracterizarea efectului pe care îl produce suplimentul VidaPlus ® ca un ajutor specific în terapia oncologică.
Metodele
A fost efectuat un studiu retrospectiv asupra efectului VidaPlus ®, la care au participat 174 de pacienţi voluntari care au primit tratamentul începând din anul 2008 şi până în anul 2010. Doza administrată a fost de 5 picături sub limbă.
Criteriile de participare a pacienţilor:
- Să fie diagnosticaţi printr-unul sau mai multe mijloace diferite de diagnosticare.
- Să fi trecut prin diferite tratamente oncologice autorizate şi dovedite.
- Să fi răspuns la chestionarul elaborat în prealabil.
Criterii de excludere:
- Dacă nu există un diagnostic confirmat pentru existenţa de celule tumorale maligne.
- Femei bolnave de cancer care au un test pozitiv de sarcină.
- Copii în vârsta de sub un an nu pot participa la asemenea studii.
Trebuie luaţi în vedere toţi indicatorii analizelor.
- Caracteristici demografice ale populaţiei
Rezultatele
Figura 1 arată repartizarea grupelor neoplazice simple şi a cazurilor cu metastaze. Se observă o prezenţă mai mare a carcinoamelor şi a adenocarcinoamelor şi prevalenţa metastazelor. Această repartizare a grupelor de tumori ale probei corespunde rapoartelor RNC5.
Figura 1. Repartizarea grupurilor cu metastaze la persoanele studiate.
Datele privind ţara şi sexul sunt arătate în figura 2. Devine evident faptul că predomină pacienţi cubanezi – cu 128 cazuri, reprezentând 73,56%, urmaţi de Mexic – 9,20% şi de Columbia – 6,90%. În ceea ce priveşte sexul, există o uşoară preponderenţă a femeilor – 92 de cazuri faţă de bărbaţi – 82 de cazuri pentru un raport de 1,1. Acest raport diferă în Mexic – cu 12 bărbaţi şi 4 femei care primesc tratament cu câte 3 doze.
Figura 2. Repartizarea pacienţilor în funcţie de ţara şi sexul.
Figura 3 arată tratamentele oncologice primite de pacienţii care au participat la acest studiu şi care au fost grupate pe grupe de neoplasme (tumorale), al căror tratament a inclus intervenţii chirurgicale, chimioterapie, radioterapie, vaccinuri terapeutice. Se observă că predomină chimioterapia, intervenţiile chirurgicale şi radioterapia, ceea ce se aseamănă cu situaţia din lume din acest punct de vedere.
(Figura 1). Cazurile de adenocarcinom, carcinom şi neurohiston şi opţiunile terapeutice menţionate.
Figura 4 arată repartizarea pacienţilor în funcţie de principalele organe afectate şi grupele oncologice, cu o predominanţă a plămânilor, prostatei, colonului, sânului, ţesutului limfoid, pancreasului, uterului, creierului, pielii, rectului, stomacului şi testiculelor, printre 33 de locuri indexate.
Unele dintre rezultatele obţinute prin intermediu sistemului informaţional RNC:
- Pe primele zece locuri în Cuba se situează cancerul la: plămâni, prostată, la colonul – la bărbaţi. La femei, pe primele locuri este cancerul mamar, cancerul de piele şi la plămâni.
- Repartizarea mortalităţii care a fost cauzată de cancer, în funcţie de locaţia primară: cancer la plămâni, la prostată, la colonul – la bărbaţi, iar la femei, pe primul loc sunt: cancerul mamar şi la colonul.
- Principalele organe afectate de tumori maligne de obicei sunt: traheea, bronhiile, plămânii (22%)î; colonul şi rectul (9%). La bărbaţi: Prostata (19%), la femei: cancerf mamar (15%), la uter (6%). 1% dintre cazurile de cancer la copii sunt letale. Principalele tipuri de cancer la copii în vârsta de sub 15 ani, sunt leucemia, limfoamele şi tumorile renale.
În mod intenţionat nu am adaptat simptomele la terminologia medicală clasică şi am folosit datele furnizate în fişa de externare a pacientului, în fişele medicale sumare şi în studiile de caz individuale, efectuate de noi. Au fost înregistrate un total de 57 de simptome diferite, care sunt prezentate în tabelele de mai sus şi grupate în funcţie de organele primare afectate. În acest studiu sunt prezentate organele afectate cel mai des.
Cele mai importante simptome pentru fiecare caz în parte sunt următoarele:
- Plămânii (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- insuficienţă respiratorie, dureri în piept, tuse, agravarea simptomelor când pacientul face un efort, anorexie, oboseală.
- Prostata (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- probleme cu urinarea, durere, hematurie, probleme prostatice, anorexie, pierdere în greutate.
- Colonul (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- durere, constipaţie, probleme cu excreţia, diaree, sângerare, anorexie.
- Sânii (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- durere, disconfort general, probleme de concepere.
- Vezica urinară – durere, secreţii vaginale, inflamaţii, probleme de concepere
- Ţesut limfoid (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- tulburări hematologice, anemie, probleme de concepere, dificultăţi la înghiţirea unor alimente solide.
- Pancreas (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- inflamaţii, anemie, hiperglicemie.
- Creierul (efect eficient asupra simptomelor – 100%)- slăbiciune la nivelul membrelor, slăbirea vederii, probleme de vorbire, dificultate la înghiţirea alimentelor solide
Observaţie: Din toate cazurile, noi am scos din listă acei pacienţi care au fost şi rămân asimptomatici/nu au astfel de simptome/.
Tabelul 9 arată o îmbunătăţire a pacienţilor în urma tratamentului ulterior efectuat timp de 3, 6, 9, 12 luni sau pe o perioadă de peste un an. Procentul cel mai ridicat de îmbunătăţire se observă la grupurile de pacienţi care au fost trataţi timp de şase luni şi îmbunătăţirea apare după o perioadă de trei luni după încetarea tratamentului.
Tabelul 12 arată efectul analgezic al picăturilor VidaPlus, conform indicatorilor prezentaţi în tabel,stabilit la clinicile de hematologie şi ortopedie ale “Hermanos Ameijeiras, Spital clinic de intervenţii chirurgicale. Un efect considerabil de îmbunătăţire se observă la pacienţii cu dureri puternice (nr. 2 din acest tabel), şi 62% ajung la o durere minimă sau moderată (nr. 1 din acest tabel), la 62% durerea a dispărut (vezi 0 în tabel), la 27% nu sunt dureri de nici un fel. Aceste picături calmează durerea (nr.3 în tabel) la trei din cinci pacienţi care au făcut parte din grupul care avea dureri puternice. (nr. 2 în tabel).
Efectul analgezic
Observaţie: Tabelul a fost elaborat la “Hermanos Ameijeiras”- Spital clinic de intervenţii chirurgicale (Tabelul 12).
În general, pacienţii care au administrat VidaPlus mărturisesc că:
- calmează durerea
- are efect benefic asupra inflamaţiilor
- se îmbunătăţesc parametrii hematologici
- îmbunătăţirea poftei de mâncare
- îmbunătăţire generală a stării de sănătate
- îmbunătăţirea funcţiei organelor şi sistemelor afectate
- creştere în greutate
- tuse redusă
- creşte dorinţa de a trăi